Lomapurjehdus 2023: Nauvo/Gammelgård

Maanantaina ajatuksena oli tehdä aamupäivällä huoltohommia ja mennä iltapäivällä tutustumaan gasti E:n työpaikkaan Gammelgård Pizza & Padel Resortiin muutaman kilometrin päähän satamasta. Ihanan pitkien yöunien ja aamulenkin jälkeen ryhdyimme siis huoltopuuhiin: täytimme Herkun vesivarastot ja dieseltankin, pesimme kannen ja kuivasimme pilssit sekä tarkistimme moottorin. Siistimme veneen muutoinkin ja keräsimme kaikki kierrätettävät roskat sekä panttipullot pois veneestä.

Kun vene oli saatu edustuskuntoon, lähdimme kauppaan täyttääksemme Herkun ruokakomerot, vihanneslaatikot ja juomavarastot. Gasti E saapui purjehdustavaroineen veneelle kauppareissun jälkeen ja söimme yhdessä lounasta. Ruuan jälkeen lähdimme kävelemään lyhyen matkan majatalolle.

Vanhainkotina toiminut kartano

Perillä päästyämme saimme perusteellisen esittelykierroksen. Kartano on toiminut vanhainkotina ennen uutta elämäänsä majatalona. Päärakennus on remontoitu ja kunnostettu tyylikkäästi, mutta kodikkaasti. Tunnelma majatalossa on samaan aikaan mummolamainen ja hiukan juhlallinen. Kuulimme muutaman kummitusjutun ja näimme vanhainkodin entisen asukkaan Lennartin tekemän luudan. Lennart kuulemma asustelee vanhassa huoneessaan edelleen ja käy öisin narisuttamassa lattioita. Pihapiirissä on vanha ruumishuone, ja sen vieressä aitta, jonka rappusille ilmestyy kosteat lapsen jalanjäljet joka yö. Tänne pitäisi ehdottomasti suunnitella ja toteuttaa pakohuonepeli! Vanhassa navetassa on tyylikäs viininmaistelutila ja navetan ylisillä harjoitteli kesäteatteri Nagupellet. Pihapiirin vanhassa leipomossa toimii pizzeria ja hiukan sivummalla on padel-kenttä, sauna ja palju terasseineen.

Esittelykierroksen jälkeen vaihdoimme urheilutamineet päälle ja suuntasimme padel-kentälle. Tunnin peliajan pelasimme eri kokoonpanoissa tätä trendipeliä ja tykkäsimme kyllä kaikki! Peliä pelataan pareina, joten kukaan ei joutunut odottelemaan vuoroaan. Pistelasku oli jokseenkin sekavaa, mutta jostain syystä gasti E oli aina siinä parissa, joka voitti. Pelien jälkeen keräilimme pelikuutiosta ulos lentäneet pallot seuraaville pelaajille ja suuntasimme pihaan laitetulle pienelle ulkokuntosalille. Kun päivän urheilusuoritukset oli tehty, mietimme hetken, menisimmekö saunaan ja paljuun, mutta hellepäivänä varjoisa terassi kutsui enemmän. Siirryimme siis ulkosuihkun kautta tilaamaan pizzat ja niitä odotellessa oli mukava nauttia paikan tunnelmasta! Napolilaistyyliset pizzat olivat suussa sulavia ja niiden kanssa toimivat erinomaisen hyvin Purema-omenalimonadi ja paikan oma hunajalager. Italialaiset gelatot kruunasivat kokemuksen.

Ankkurivarustuksen parannus kävellen

Kapu oli tehnyt aikaisemmin kirppiskaupat käytetystä ankkurista. Herkussa on ollut bruce-mallinen ankkuri, joka toimii hyvin peräankkurina, mutta emme ole saaneet sitä pitämään hyvin keula-ankkurina. Tarkoituksena on katsastaa Herkku jatkossa kakkos- eli rannikkopurjehdusluokkaan ja sitäkin varten pitää olla kaksi ankkuria. Koska emme saaneet sovittua sen noutoa edelliselle Nauvon vierailullemme, myyjä oli tuonut ankkurin sovitusti  Gammelgårdiin E:n riesaksi. Nyt tämä 15 kg delta-ankkuri piti siis raahata veneelle.  Kapu oli valmistautunut raahaaman ostoksen yksin pienen vinoilun saattelemana veneelle. Hommasta sukeutui kuitenkin kilpailu (ehkä Herkun miehistön tunteville tämä ei ole kauhean suuri yllätys) ja lopulta kantovuoroista melkein tapeltiin kaikkien halutessa hoitaa osuutensa urakasta – tai mielellään vähän enemmän.

Marssi ankkurin kanssa takaisin veneelle sujui siis ripeästi ja illan viilentyessä alkoi saunakin kiinnostaa. Löylyjen jälkeen keitettiin iltateet ja kaakaot ja askarreltiin ankkuri ennestäänkin täyteen perälaatikkoon ja kiinnitettiin uusi ankkuri ankkuriketjuun. Monivaiheisen päivän jälkeen Herkun miehistö oli ensimmäistä kertaa täysilukuisena kömpimässä punkkiin ja edessä oli muutaman päivän reissu koko perheen kesken!

Försti

Yksi ajatus artikkelista “Lomapurjehdus 2023: Nauvo/Gammelgård”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *